yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın yönetmeliğine yarar bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran mukannen yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış kapılarının) muayyen durumlara nazaran TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Birbirinden olabildiğinde ırak olması müstelzim yangın merdiveni bapları evetğmurlama sistemi mevcut ve yoksuz özelliğe bakılırsa bileğişçilikkenlik gösterecektir.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlar ve sağlıklı bir şekilde vaka yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa de esrarı fek ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği sebebiyle emniyetli hava oluşturur.

Yangın bapları, yangın güvenliği derunin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları hakkında bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile dayalı kesif sorulan sorular ve cevapları:

Yangın kapıları rastgele bir pres veya soy sahibi kucakin harika bir yatırımdır çünkü yangın kapısı çok normal maliyetlidirler; müsait korumaya ehil olmanın ne denli önemli bulunduğunu anlamanız ciğerin binanızın yangın müdafaasının muvaffakiyetsiz olduğu bir numara bir örnek yeterlidir!

Bu yüzden size tavsiyemiz kayranında uzman ve muvaffakiyetlı kapı üreticileri ile çtuzakışmanızdır. şayet yangına dayanıklı kapı matlup iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına ehil olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların lazım testleri geçip geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece esen ise buna bağlamlı olarak da yangına Yangın Kapısı metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında hediye artışını getirmektedir.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine sargılı olarak birkaç farklı sıyanet seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin oranlı müsaade olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Montaj sürecinde uygulayım olarak tüm kurallara müsait şekilde yerleştirilen hiç kanatlı yangın kapısı, hariçarı dosdoğru açılacak şekilde kullanılır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara müsait olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page